Kan Bartomeu snyde alle?

josep-bartomeu

Josep Bartomeu er ved at sørge for, at han fortsat sidder på tronen som præsident i FC Barcelona efter det kommende præsidenvalg. Men hvordan går det?

Så kører den store karrusel i Tivoli Barca igen. Klubpræsident Josep Maria Bartomeu har fundet den store klump modellervoks frem, og så er han egenhændigt begyndt at forme FC Barcelonas ledelse, præcis som han vil have den til at se ud i hans sidste tid som præsident i klubben, inden præsidentvalget i 2021.

Flere medier har gættet på, at Bartomeu har et ønske om at fremskynde et valg, men det er der altså endnu ingen tegn på. Der er derimod masser af tegn på, at han er begyndt at indføre sin egen propaganda endnu engang. Det sker først og fremmest i starten af april, hvor der pludselig går rygter om, at klubbens bestyrelse kan se frem til flere afskedigelser. Folk bliver simpelthen fyret eller får en opfordring om at sige op. Her var der tale om en lille gruppe bestyrelsesmedlemmer, som tidligere har været kritiske overfor den siddende præsident, og blandt andet fordi, nogle af dem har været lidt for villige til at snakke med pressen og måske endda lække hemmelige informationer.

LÆS OGSÅ: Husker du: Da Messi scorede 73 mål i ÉN sæson

Og ganske rigtigt; den 10. april sagde seks bestyrelsesmedlemmer deres position op. Her er tale om vicepræsidenterne Emili Rousaud, Enrique Tombas, sekretær María Teixidor, and ordinære bestyrelsesmedlemmerne Silvio Elías, Josep Pont og Jordi Calsamiglia. Alle var nu fortid i bestyrelsen.

Da rygterne om opfordringerne til at stoppe som bestyrelsesmedlem dukkede op, var man hurtig til at få fat i førstnævnte, Emili Rousaud, der udtalte til medierne, at han var blevet ringet op af Josep Bartomeu omkring, at præsidenten ikke var tilfreds med Rousauds arbejde, og han beskyldte ham for at have lækket informationer til medierne. Rousaud sagde til medierne, at han var meget oprørt over den samtale, da han mente det var noget, man skulle snakke om ansigt til ansigt.

Det endte dog alligevel med, at han stoppede sammen med de fem andre, nu tidligere, bestyrelsesmedlemmer. Han har senere udtalt sig omkring den, i medierne kendte, BarcaGate, hvor der var beskyldninger om, at Barca havde betalt et medie for at skabe dårlige nyheder omkring spillere og ansatte. Her var det specielt spillere, der havde kritiseret ledelsen eller folk udefra, som skulle have været i sigtekornet i disse artikler, der blev sendt ud på forskellige medier fra én samlet virksomhed, I3 Ventures, der så spredte dem rundt på nettet. Rousaud udtalte, at dokumenter mellem klubben og virksomheden senere blev makuleret, da sandheden nåede frem i medierne og til omverdenen. Han kritiserede også Bartomeu for at tænke på fyringer i bestyrelsen i den situation, som verden står i med Corona. Det forstod han ikke, ikke kunne vente en måneds tid, indtil det hele havde lagt sig.

LÆS OGSÅ: Barcas store træner-fadæse: hvad skete der lige?

Selvom Barca hurtigt nægtede sig skyldig i sådanne beskyldninger, opsagde dog hurtigt samarbejdet med den virksomhed, som angiveligt skulle have stået bag disse historier. Der gik dog ikke længe, før det forlød sig, at klubben havde tilbudt spillerne en lønnedgang i forbindelse med Corona-krisen, og at spillerne havde sagt nej til det tilbud. Det har dog vist sig at være løgn, og selveste Lionel Messi udgav en officiel melding omkring, at spillerne var de første til at tilbyde denne lønnedgang, og at de fra dag 1 var enige om, at det skulle ske, og procenterne skulle være høje. Det endte med, at spillerne er gået ned i løn med 70%, så klubben kan udbetale den fulde løn til det administrative personale. Messi kritiserede i beskeden nogle ansatte i klubben for at målrette dårlige historier efter spillerne, der fik dem til at se grådige ud.

Alle beskyldninger, som klubben har fået smidt i nakken, har de kategorisk sagt er løgn, og de har sågar lagt sag an mod Emili Rousaud. De har samtidig undskyldt sig afskedigelserne ved, at Bartomeu har ønsket at ansætte nye ansigter, der kan klare klubbens fremtidige problemstillinger bedre. Det ligner altså alligevel for omverdenen blot, at Bartomeu ønsker folk han kan stole på, til at støtte ham til det kommende præsidentvalg. Det er naturligvis forståeligt, men det er også et farligt signal at sende ud. Det kunne jo være, han har noget at gemme for offentligheden, som han ikke håber slipper ud.

LÆS OGSÅ: BLOG: nyd Braithwaite, had ledelsen

Talsmand Josep Vives har også været ude og sige, at alt det Rousaud har beskyldt klubben for, er løgn. Han nævner især, at Rousaud ikke har nogle beviser for sine udmeldinger, og et kan han jo have ret i. For det er blot Rousauds ord mod resten. Det ser dog stadig lidt mærkeligt ud, at man midt i en stor krise lige sørger for, at seks bestyrelsesmedlemmer siger op, og man så håndplukker individer personligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.