Spillerprofil: Norberto Murara Neto

Norberto-Murara-Neto

Ugen inden transfervinduet overhovedet åbnede havde Barca allerede annonceret tre handeler. Heriblandt købet af Valencias Neto. Her er en spillerprofil af et af FC Barcelonas nyeste medlem af familien

Alder: 30 (19-07-1989)
Højde: 190 cm
Nationalitet: brasiliansk/portugisisk (har italiensk pas)
Position: Målmand

Netos handel var for nogle ret forvirrende, hvis man blot kiggede på overfladen. Men det var med til at gøre så Barcelona kunne bruge yderligere 35 millioner euro mere end før. Netos handel var en form for ”bytte bytte købmand”, men ”kostede” os dog vores hollandske reservemålmand, Jasper Cillesen. Men hvem er Neto egentlig? Kan det lykkes ham at slå ter Stegen af tronen? Og hvad nu med hans skade?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive forsøgt besvaret i portrættet af Norberto Murara Neto.

Fortid

Neto startede sin karriere hjemme i Brasilien, hvor han spillede for Athletico Paranaense. Det gjorde han både i sin ungdom og som professionel fra 2007—2011.

Herefter blev han solgt til den italienske fodboldklub, Fiorentina, hvor han nåede at spille i 4 år og opnåede i alt 72 kampe. Bagefter blev han solgt til Juventus, hvor han var med til at vinde ”the domestic double” i de to sæsoner, hvor han var en del af klubben. Her fik han dog kun 11 kampe på CV’et, da han fungerede som back-up for den store Juventus-legende, Gianluigi Buffon.  Dette kan også have været en af grundene til han kun var i Juventus i to sæsoner, hvorefter han så blev solgt til Valencia og indtil nu har fungeret som førstemålmand. Han nåede at spille 67 kampe i de to sæsoner, han var hos den spanske ”flagermus”-klub.

LÆS OGSÅ: Bytte bytte købmand: Den klogeste handel i Barças historie?

Neto har ikke kun haft en fin klubkarriere, han har også været en tur forbi et par af Brasiliens landshold.

Han spillede i de åbningskampe, der var mod henholdsvis Egypten og Belarus under OL i 2012. Det betyder også, at han har en OL sølvmedalje hængende derhjemme.

Den 12. september 2018, otte år efter hans første indkaldelse til A-landsholdet, fik han sin debut mod El Salvador i en venskabskamp, der foregik i USA.

Skadet inden sæsonen er gået i gang

Sidste uge blev det meldt ud, at Neto skal opereres for det brud han pådrog sig ved holdets sidste træning i USA. Det drejer sig om et knoglebrud på venstre hånd. Man mener, at han er meldt ude i de kommende 6-8 uger, hvilket altså ikke er den optimale start på en ny sæson for den nyindkøbte målmand. Den 30-årige brasilianer nåede kun at stå lidt mere end et par træningskampe for Barca ovre i USA.

Nu er det derfor Iñaki Peña fra Barca B, som skal agere back-up for ter Stegen.

Dette var ikke den start vi havde regnet med, men mon ikke han kommer stærkt tilbage – det håber vi i hvert fald. En ting er dog sikkert, ter Stegen beholder sin plads som førstemålmand lidt endnu.

Vi ønsker Neto god bedring, og held og lykke.

Mes que un Club!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.