Er målræven Suárez tilbage?

Luis Suárez – manden der siden sin ankomst til Barcelona har spillet 159 kampe med 126 mål til følge, har haft en svær sæsonstart, hvor det er blevet til fem scoringer i ni kampe.

Suárez har altid været kendt for at være en snu ræv foran målet og har igennem sin professionelle karriere scoret 346 mål på klubplan. Ud af disse 346 mål, er der lavet flere spektakulære mål, både på saksespark, hælspark og så videre. Dog har sæsonstarten for sæsonen 2017/18 startet ud med færre mål og flere medier har været efter manden fra Uruguay og hans form. Flere medier har kaldt ham forskellige ting som; “Han er færdig”, “Suárez – tiden løber ud”, “Er målræven Luis færdig?” og mange flere.

SE OGSÅ: Paulinho: Et skidt køb, MEN en fast starter

Suárez var selv, midt i landsholdspausen for nylig, ude og udtale sig omkring sin nuværende form:

“Jeg er altid selvkritisk, og jeg spørger konstant mig selv, hvad jeg kan gøre bedre. Jeg vil aldrig give op eller stoppe med at prøve, for det er vilje, der har bragt mig så langt i min karriere hidtil. Der er selvfølgelig nogle ting, jeg må forbedre, men man må se tingene i perspektiv, og det vigtigste er, at holdet vinder.”

Vi er dykket ned i tallene og har sammenlignet de første 12 kampe fra sidste sæson med denne sæson, for at kigge nærmere på data omkring Suárez og for at kunne sammenligne de 2 forskellige sæsoner. (Suárez var ikke med i 3 kampe tidligere denne sæson, hvor han ligeledes ikke spillede fuldtid sidste sæson i alle 12 kampe, hvorfor de 2 sæsoner går nogenlunde op minutmæssigt).

Fakta boksen ovenfor viser, at samme periode sidste år, havde Suárez scoret otte mål vs. de fem mål, som han har scoret i denne sæson. Derimod er hans skudpræcision steget fra 57% til 61%, hvilket beviser, at han rammer målet mere på sine skudforsøg end sidste sæson. En væsentlig statistik at kigge på, er at Suárez sidste sæson skabte 15 chancer i sine første 12 kampe, hvor den ligger på 7 i denne sæson – det er mere end 50% i fald. Han vinder samme antal dueller, som ligger på 47% og har et avg. løbe pensum pr. løb på 15 meter. En hurtig “mellemregning” viser, at Suárez har scoret flere mål sidste sæson og han faktisk skaber mere end 50% flere chancer, hvilket er væsentligt flere.

Der kan være mange parametre indeover, når man kigger på den nuværende form og ovenstående tal. Her er en liste over ting:

  • Salget af Neymar
    • Salget af Neymar til PSG må antages at have en stor indflydelse på Suárez’ nuværende form. Neymar lavede 59 assists i sin tid i Barcelona, hvor en stor del er gået til Suárez og dermed hjulpet ham til flere målscoringer.
  • For tidligt tilbage fra skade
    • Suárez var hen over sommeren skadet. Flere medier meldte, at han var for tidligt tilbage på fodboldbanen, og dermed kan det have kostet i formen. Ligeledes var han ude i tre kampe, efter sæsonen var gået i gang.
  • Alder og form
    • Suárez er ikke 22 år længere. Han har ramt de 30 år og flere kritikkere og medier melder, at han mere og mere ligner en falden kriger.

SE OGSÅ: Blog: Bartomeu skyder skylden tilbage på Xavi efter La Masia-kritik?

 

Alt i alt ligner Suárez en spiller, der skal steppe sit spil op og finde tilbage til sit gamle niveau, hvis han ønsker en fremtid i Barcelona. Flere rygter og medier melder om interesse fra Barcelona, om at tilknytte en ny angriber, til eventuelt at tage over eller i hvert fald supplere Suárez. Vi tror dog på, at Luis kommer endnu stærkere tilbage og blot skal finde sig selv igen og sin nye rolle, uden at have eksempelvis Neymar til at lave en masse assists til ham. Vi tror på dig, Luis! – og håber Dembélé fremover også vil have en positiv indvirkning på tallene.

Se de to mål imod Leganés fra weekenden her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.