Fanfortælling: Onsdag den 8. marts 2017 – Remontada

Den sidste fanfortælling for denne gang er nummer to fra Anders Ravn. Denne gang var han vidne til det vildeste comeback i ikke bare Barcas historie med mere i fodboldens historie.

Sådan starter min 21. tur på Camp Nou. Turen over alle ture. Den endegyldige tur. Den ultimative REMONTADA.

Ni mand var vi draget afsted, ned på de faste pladser, som jeg har gennem en lokal Penya. Vi landede ved middagstid på kampdagen, og kørte direkte ind til vores faste beværtning, en lille hemmelig champagne/cava bar i det gotiske kvarter. Hele vejen derned havde vi talt om, at dette måske blev en historisk aften, en aften, der ville slå 5-0 kampen mod Madrid, som flere af os havde bevidnet dernede.

Stemningen på vej ud mod stadion er ret god, det er altså som om, der ligger noget magisk og ulmer i baggrunden. Og som altid er vi sent på den. Så da Suárez scorer til 1-0 i det andet minut, er jeg dårligt nået at komme indenfor. Hold da op, er det umulige virkelig muligt?! Første halvleg skrider længere frem, og stemningen er forbavsende høj i forhold til hvor rolig og halvtamt, det nogle gange kan være på Campen.

40′ minut. Et mærkeligt selvmål bringer os på 2-0, og så lige inden pausen. I pausen er der summen og liv, alle Culés tror pludselig på miraklet. Fem minutter inde i anden halvleg får Messi scoret på straffe. Nu er vi der. Kom så! Én mere! Men så. Blot 12 minutter efter, slukkes alt lys… Cavani scorer et fremragende mål, og håbet smutter langsomt mod Ramblaen.

I de næste 25 minutter har vi bolden meget, men det er PSG der er farlige. Flere kontrachancer til dem kan slukke håbet helt, men held, dygtighed og lidt dommerhjælp går vores vej.

87:22 – uden for feltet i venstre side får vi frispark. Neymar tager bolden – og ansvaret. Netop Neymar har været vores klart bedste spiller denne aften. Farten, boldens linje og højden er perfekt. 4-1 på et drømmefrisparksmål. Der er kun TO minutter tilbage + tillæg: Det er umuligt det her!

I det 90’minut får vi straffet alle taler om! Neymar tager igen ansvaret, hvilket jeg på ingen måde følte mig rolig ved. Efter 16 bittesmå skridt mod bolden sætter han den sikkert i maskerne – brølet er enormt. Fem minutters tillægstid.

91:36: en bold kommer dybt ind i feltet, hvor Pique stiger til vejrs. Meeen nej. Forbandet! Var det chancen der blev forspildt? Skal den forfærdelige nedsmeltning i Paris, virkelig betyde at en 5-1 sejr ikke er nok?

93:20 Messi bliver slagtet af Verrati, ikke langt fra hvor Neymar allerede har sat 4-1 målet ind. Er det nu? Messi tager frisparket. Ter Stegen er trukket med op for at skabet ravage. Indlægget er ikke skarpt nok fra Messis side, bolden ryger op mod midtercirklen hvor Turan er tæt på at smide den væk. Ter Stegen redder den som bagerste mand, i en tackling ved midtercirklen og får et frispark efterfølgende.

94:20 – Neymar sparker den ind i forreste del af feltet, men den cleares og ryger tilbage til Neymar. En Hvid spiller stormer ud og vil takle, men Neymar trækker frækt bolden mod venstre.

94:37 – chippet bliver slået med den perfekte fart, løft og præcision.

94:40 – Sergio Roberto bliver slået til Helgen! Jeg kommer aldrig til at glemme eksplosionen, larmen, glæden, gråden, forløsningen og følelsen i de efterfølgende sekunder, minutter og timer! Hele stadion (pånær øverste venstre hjørne) er i ekstase.

Den dag i dag kan jeg få tårer i øjnene ved tanken. Aldrig har man oplevet så vanvittigt comeback. Da fløjten lyder, er vi stadig ikke tilbage på vores sædderne. Vi krammer stadig alle omkring os, og bemærker slet ikke at kampen er sat i gang efter et helt minuts fejring af spillerne. De næste mange mange minutter, bliver folk og fejre sejren på stadion. Normalvis er der hurtigt tømt, men denne aften vil folk blive lidt i denne magiske tidslomme. Det er som om ingen vil slippe nuet, historien og magien.

 

Hvordan fejrer man sådan en sejr? For vores vedkommende blev de medbragte champagner hurtigt delt på hotellet, hvorefter det gik mod Placa Catalunya og efterfølgende sluttet på Club Opium (Kluiverts bar). Den var ca. 07:00 før hovedet ramte hovedpuden til et par timers søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.