BLOG: Efter historisk El Clásico – Real Madrid er presset

Armene er stadig svære at få ned, og pulsen er stadig høj, når tankerne falder på det historiske El Clásico.

Med historiens bedste fodboldspiller i spidsen vandt FC Barcelona en uforglemmelig kamp, der har sat madrilenerne under et enormt pres.

Ja, ganske vist har hovedstadsklubben stadig alt i egne hænder, til trods for et nederlag i egen hule, og de kan stadig sikre sig en fantastisk sæson, med både La Liga-titlen og en sejr i Europas fineste turnering, UEFA Champions League.

– Men der er lang vej!

Efter FC Barcelonas sejr, i hvad der måske må betegnes som det mest spændende og intense El Clásico i nyere tid, hviler det største pres nu på Real Madrid. FC Barcelona kan spille frit med tanke på at have alt at vinde, mens Los Blancos fra Madrid må have tankerne begravet i, at de har alt at tabe. Fra nu af vil hver kamp være en finale for Real Madrid, ligesom sidste sæson hvor Barcelona satte mesterskabet i unødvendig fare grundet den katastrofale måned, der også kostede et Champions League-exit. En enkelt off-day hos madrilenerne kan sende mesterskabet til Catalonien, hvilket vil være en enorm skuffelse for kongeklubben, der kun har hentet et enkelt mesterskab, de seneste 8 år.

Netop den sult og hungren, der er efter et mesterskab i Madrid, kan have afgørende betydning for, hvor mesterskabet ender. For mig at se, er der to scenarier; Det ene er, at Real Madrid benytter sulten efter et mesterskab på den positive måde, og kører mesterskabet hjem i sikker stil. Det andet scenarie er, at et velkendt fænomen kan opstå – nemlig gummiben. Det fleste Madrid-fans havde nemlig uden tvivl håbet, at de i søndags nærmest definitivt og symbolsk kunne have fejret et næsten afgjort mesterskab over FC Barcelona på hjemmebane. Det skete ikke, og det var uden tvivl en kold spand vand lige i hovedet på spillerne, fansene og det generelle Madrid. Det har lagt pres på klubben, der ikke har råd til flere fejltagelser, men spørgsmålet er om det enorme forventningspres, der er fra fansene, pressen og resten af fodboldverdenen, bliver for meget for Real Madrid.

Derudover er det også vigtigt at huske på, at Los Blancos har Champions League at forholde sig til. Her venter dem først og fremmest to svære kampe mod lokalrivalerne fra Atlético Madrid. Det har uden tvivl sin betydning, at madrilenerne ikke kan holde fokus på La Liga, på samme måde som Barcelona kan. Det er bestemt ikke en ting, der falder til Reals fordel, når det spanske mesterskab skal afgøres.

Selvfølgelig er der ingen grund til at snakke om et presset Real Madrid-mandskab, hvis Barcelona ikke selv kan formå at vinde deres resterende liga-kampe, men søndagens El Clásico-sejr må have sat sine positive spor.

Det er i hvert fald en kendsgerning, at Real Madrid har sat sig selv i en presset situation, hvor der nu ikke er langt fra stor succes, til ubærlig fiasko. Om de kan overvinde forventningerne og det store pres for omgivelserne, må tiden vise.

To ud af tre trofæer i hvert fald igen inden for rækkevidde i Catalonien.

Det resterende kampprogram for begge klubber:

FC Barcelona:

FC Barcelona – Osasuna
Espanyol – FC Barcelona
FC Barcelona – Villarreal
Las Palmas – FC Barcelona
FC Barcelona – Eibar

Real Madrid CF:

Deportivo – Real Madrid
Real Madrid – Valencia
Granada – Real Madrid
Real Madrid – Sevilla
Málaga – Real Madrid
Celta – Real Madrid

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.