BLOG: Lucho, hvordan vil du huskes? Eftermælet er på spil

En træners periode i en klub, er som en bog – Er slutningen ikke god, kan det ødelægge hele værket.

“I aften har Luis Enrique muligheden for at sikre sit positive eftermæle og sætte et positivt sidste punktum for hans tid i FC Barcelona„

Selvom der venter en pokalfinale, må aftenens El Clásico betegnes som den sidste store kamp for Lucho. Finalen må betragtes, som en obligatorisk sejr, hvor alt andet vil være en ubærlig fiasko. Aftenens kamp har på flere parametre enorm betydning. Først og fremmest vil et El Clásico altid være noget helt specielt – både for spillerne, for fansene og alle der elsker fodbold. Derudover vil dette El Clásico også være præget af, at opgøret kan afgøre mesterskabet (ikke teoretisk). Vinder Madrid-klubben, er det nærmest utænkeligt at ligatrofæet ikke skulle ende i hovedstaden. Vinder Barcelona, ja, så er mesterskabet igen åbnet op, og to ud af tre trofæer vil derfor igen være inden for rækkevidde. Derfor vil denne kamp, fra Luchos synsvinkel, have afgørende betydning for, hvordan vi vil huske ham. Hans eftermæle er i den grad på spil, og før denne kamp kan det både blive fugl eller fisk.

Det er ren fakta, at Lucho har været en særdeles succesfuld træner, der har hevet utallige titler hjem til Barcelona, specielt i hans første år i klubben. MEN man vil aldrig huske en bog for en fantastisk indledning, hvis slutningen har været katastrofal. Det er det sidste kapitel vi vil huske, og kapitlet har altafgørende betydning for bogens eftermæle – ligesom Luchos karriere i FC Barcelona.

Luchos sidste sæson – hans sidste kapitel i klubben har nemlig ikke været en dans på roser. Han er blevet haglet ned for sine taktiske evner, som han ellers fik ros for i sin første sæson, da han skabte et alternativ til den fastlåste “tika taka”. I denne sæson er den taktiske udvikling gået totalt i stå, og Lucho er gang på gang blevet reddet af truppens individuelle kvaliteter – og her tales der i stor grad om verdens bedste angrebstrio med Lionel Messi i spidsen. Det er på mange måder gået galt i denne sæson, og det har været til at se og føle i flere kampe, som har budt på forfærdelige nederlag. Specielt i Champions League fik man ørerne i maskinen både i Paris og Torino.

Netop derfor er aftenens kamp altafgørende for Luis Enriques tid i FC Barcelona. Han skal vinde verdens største fodboldkamp, han skal åbne mesterskabskampen op igen og han skal få os til at glemme sæsonens fiaskoer og den smerte, som vi befinder os i. Gør han det, så sikrer han sig det eftermæle, som han fortjener.

JEG ønsker at huske ham for The Treble i første sæson, fem ud af seks trofæer i hans første år, klubbens rekord-stime uden nederlag, 4-0 sejren på Bernabéu, for at være træneren bag MSN (som alle sagde ikke kunne spille sammen) og det historiske comeback mod PSG.

I fodboldverdenen glemmer man hurtigt, men ingen kan tage Luchos succes fra ham.

I aften venter verdens største fodbold kamp. I aften venter Luis Enriques sidste prøve. I aften skal der sættes det sidste punktum i en bog, der fortjener at blive hyldet – selvom afslutningen ikke har fået præcis den ende, som vi ønskede.

Visca Barça! Visca Lucho!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.