OPTAKT | FC Barcelona – Villarreal CF

FCBCDK giver dig her en optakt til tirsdagens ligaopgør mellem Barca og Villarreal med en gennemgående analyse af dagens modstander fra livslang Villarreal-fan Patrick Hoff Sonne.


Skrevet af: Magnus Monrad-Alexandersen og Patrick Hoff Sonne


FC Barcelona:

Kan det blive meget værre? Forhåbentlig.

Vi har spillet fem kampe indtil videre i denne nystartede sæson i La Liga, og vi har samlet spillet flot fodbold i cirka to halvlege. Ikke just imponerende for så stort et hold som FC Barcelona. Naturligvis spiller Messis fravær meget ind, men med det spillerpotentiale vi ellers har samt en spændende Ansu Fati og Carles Perez i offensiven, mens Suárez og Dembélé også har siddet over med skader, så burde vi have præsteret meget bedre. Hvem kan skylden skydes på? Valverde. Helt sikkert. Der er snart ikke andre end Bartomeu på trænerens side. Det forlyder sig i medierne, at Valverde har tabt en del af omklædningsrummet, og Messi skulle angiveligt have været meget bestemt i sin snak til sine holdkammerater allerede i spillertunnellen efter nederlaget til Granada. Ikke engang Messis magi og energi kunne sætte gang i holdet, og så er der altså virkelig noget galt.

LÆS OGSÅ: Spillerprofil: Junior Firpo

Resultaterne har på en måde heldigvis været efter præstationerne. Selvfølgelig er det fedt at vinde, selvom man ikke leverer sin bedste præstation, noget som et hold som Barca burde gøre. Men skal man finde noget positivt omkring det, kunne man se sådan på det, at nu er vi bare et nederlag og en dårlig præstation tættere på den trænerfyring, som snart alle bare venter på sker. Så om jeg helst vil have en sejr eller en trænerfyring, så må jeg sgu nok vælge, at jeg helst vil se en fyring af Valverde, så der kan komme styr på truppen og spillet for resten af sæsonen. Taber Barca til Villarreal må der også snart komme flere lyde ud fra klubben om, at flere og flere ønsker træneren fyret og endda må medierne snart melde sig ind i kampen. Det kan næppe passe, at medierne rundt omkring i verden bare lader Valverde være. Ikke efter det, som holdet har formået at præstere indtil videre.

Der er altså en smule krise i Barca for tiden. De præsenterede endnu et rekord regnskab for nyligt og har stadig store planer omkring de sportslige rammer med Camp Nou og nedrivningen af Miniestadi. Men derudover er der ikke meget at råbe hurra for, når man følger førsteholdet.

Heldigvis har vi en rigtig god historik mod Villarreal, som vi ikke har tabt til i over et årti. Samtidig er Messi for alvor tilbage og ser ud til snart at kunne spille fuld tid, og Dembélé har også fået grønt lys af klublægerne til at spille. Så der er en masse fine forudsætninger for, at vi måske kan hive en sejr hjem. Det bliver dog uden Alba på venstrebacken, hvorfor jeg også nedenunder her har skrevet Junior Firpo ind i min formodede startopstilling.

LÆS OGSÅ: Spillerprofil: Norberto Murara Neto

Barcas trup til kampen: Ter Stegen, Neto – Semedo, Piqué, Firpo, Lenglet, Todibo – Busquets, Roberto, Arthur, Aleñá, Vidal, de Jong – Messi, Fati, Suárez, Griezmann, Dembélé

Bud på startopstilling: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo – Busquets, Arthur, de Jong – Messi, Suárez, Griezmann

Bud på resultatet: Det er svært at komme med et helt kvalificeret bud efter vores præstationer på det seneste, men jeg er glad for at se de udtagede spillere og tror på en sejr der kunne blive 3-1 til os.

Villarreal CF:

Status i Ubåden efter fem runder

La Liga-sæsonen 2019-20 er for længst gået i gang, og jeg må sige, at vi tilskuere i den grad er blevet underholdt med flotte mål, kontroversielle ting på og uden for banen, krisestemning i flere klubber og ikke mindst nogle intense og underholdende kampe.

For Villarreals vedkommende har det været en pose blandede bolsjer, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg kan ikke sige, at jeg er utilfreds med at stå med otte point efter fem kampe – dét snit skulle jo gerne give tæt på 60 point i sidste ende. Mit fokus har dog ligget, og ligger fortsat, langt fra top seks-placeringerne. Om jeg synes, at truppen har kvalitet nok til det, ja absolut! Men med sidste sæson in-mente er jeg mentalt forberedt på lidt af hvert. Både af de sure og de søde bolsjer, om man vil.

Hvis jeg starter med at forholde med til selve spillet på banen, er det mere positivt end forventet. Jeg var godt bekymret efter at have smidt en tomålsføring hjemme i sæsondebuten mod Granada og efter det uheldige nederlag til Levante i den efterfølgende kamp. Det var altså seks point, som absolut var inde for rækkevidde, men som i sidste ende forvandlede sig til ét sølle point. Bestemt ikke tilfredsstillende, og man kunne nu kun grue for, hvad der ville komme til at ske derfra.

LÆS OGSÅ: BLOG: ’Cirkus Valverde’ fortsætter

En deler hjemme mod Real Madrid og to ”pligtsejre” over Leganés og Valladolid. Ja, så er det heller ikke vildere… Men spillet på banen har faktisk overrasket mig positivt. Naturligvis er jeg lykkelig på Gerard Morenos vegne, der med fem mål i fem kampe fører topscorerlisten sammen med Karim Benzema. Han har virkelig løftet sit elendige niveau fra sidste sæson, og har været én af de bærende spillere i denne sæsons indledende fase. Det samme har Santi Cazorla, tometermanden Iborra og tilbagevendte Moi Gómez, som alle har leveret en rigtig fin start, og jeg synes egentlig, at der er tegninger til noget spændende i denne sæson. Jeg har forud for sæsonen udråbt Villarreal til en 7.-8. plads i år. Indtil videre har jeg ikke grund til at skulle tro andet, om end jeg håber, at det kan blive til europæisk fodbold næste år – det mener jeg bestemt, at vi har holdet til.

Hvis jeg hæver mig lidt fra jorden og forsøger at betragte Villarreals nuværende situation i et fuglenært perspektiv, så er det hele faktisk lidt uvant i øjeblikket. Det er kun tredje sæson i de seneste 15 år, at Villarreal ikke deltager i europæisk fodbold. På trods af dette, har Villarreal det sjettestørste spillerbudget i La Liga og en solid trup på 24 mand. Samtidig har de fortsat én af de bedste ungsomsafdelinger i Spanien (hvis ikke den bedste), hvilket også afspejler andetholdets flerårige dominans i landets tredjebedste fodboldrække – i hvert fald når vi kigger i bunken af La Liga B-hold.

Kaptajn Bruno er eftersigende på vej tilbage, og det spås, at han allerede kan være i spil til en kamp inden jul. Dette er en begivenhed, som mange fra Villarreal med ængstelig spænding ser frem til. Ud over at Brunos fravær irriterer mig, så var jeg ikke synderligt begejstret for sammensætningen af Villarreals trup forud for sæsonen. Ikke så meget på grund af kvaliteten på holdet, men mere på grund af, at man overbooker visse positioner, mens man ser bort fra andre. Vi har for første gang i meget langt tid kun tre midterforsvarer, hvoraf den ene er Raúl Albiol, som ved Gud har set sine yngre dage. Her syntes jeg, og synes måske stadigvæk, at vi mangler noget backup. Samtidig har vi tre meget talentfulde midtbanespillere i Leo Suárez, Manu Morlanes og Santi Cáseres rendende rundt langt fra holdudtagelser og spilletid. Dét er ærgerligt, synes jeg!

LÆS OGSÅ: Spillerprofil: Frenkie de Jong

Barcelona – Villarreals værste fjende

Jeg plejer at sige forud for et møde med Barcelona på Camp Nou, at spørgsmålet ikke er ”om vi taber”, men ”hvor meget taber vi med”. Og jeg har da også statistikkerne på min side. Og det er sådan set ligegyldigt om det hedder hjemme- eller udebane. Faktum er, at Villarreal ikke har vundet en fodboldkamp over Barcelona i 11,5 år. Siden er det blevet til 6 uafgjorte og 16 nederlag, hvilket er den største negative rekord Villarreal holder mod noget hold.

Og ja – de af jer, hvis hjerne endnu er intakt, ville så vide, at det var Jon Dahl Tomasson, der sidste gang sænkede Barcelona for Villarreal – og så endda på Camp Nou. Lad os bare være ærlige – vi har, som så mange andre, generelt svært ved Barcelona. Og især på Camp Nou. Der har da været nogle små overraskelser ind imellem. Blandt andet en 3-3 kamp, hvor Barcelona med en sejr på hjemmebane kunne sikre sig mesterskabet. Men der ér altså langt mellem snapsene og de gode præstationer.

Jeg går da heller ikke just og glæder mig. Det gør jeg faktisk sjældent, når vi skal på Camp Nou, eftersom jeg ved, hvordan det ofte ender. Selvom Barcelona er inde i en svær periode, og vakler lidt på udebane, så er de solide på hjemmebane, og jeg spår ikke Villarreal mange chancer. Messi er jo også klar igen, så mon ikke der skal genrejses noget gejst, og hvilken bedre måde at gøre det på end at smadre Villarreal hjemme på en lun septemberaften.

Hvis Villarreal overhovedet nærmer sig point, og især hvis det på overraskende vis skulle blive til en sejr, så kan vi vist også godt vinke farvel til Ernesto Valverde som Barcelona-træner, som jeg ser det. Faktisk kan jeg godt være lidt i tvivl om, hvad Barcelonas fans egentlig helst ønsker: En sejr og tre point eller et nederlag og en fyring? Hvorom alting er, så er den nuværende situation for Barcelona måske det eneste lysglimt af håb om point for Den Gule Ubåd.

LÆS OGSÅ: Sæsonoptakt | Barca vil vinde ligaen igen

Bud på start-11 og resultatet:

Der bør ikke være så mange overraskelser i truppen fra sidste gang. Iborra tog sig lidt til låret og lod sig udskifte i lørdagens kamp mod Valladolid, men indtil videre har der ikke være forlydninger om, at han ikke skulle være klar til at spille.

Jeg tror egentlig, at Calleja kommer til at holde fast i det hold og koncept, som har præget de fem første kampe. Jeg tror maks, at vi kommer til at se to ændringer i forhold til seneste opgør. Mit bud er: Asenjo: Mario, Albiol, Pau, Quintillà; Iborra, Anguissa; Chukwueze, Cazorla, Moi Gómez; Gerard.

I forhold til kampens resultat, så tror jeg først og fremmest, at vi får et målrigt opgør. Pt. er Villarreal og Barcelona de to hold, der har scoret flest mål (12). Barcelona er tilsvarende det hold, der har lukket flest ind (9), skarpt efterfulgt af Villarreal (8). Så de søde drømme om en taktisk og solid 1-0 sejr, tror jeg godt, at begge hold kan pakke væk. Det er helt sikkert en kamp, som selv neutrale øjne vil kunne få glæde af. Jeg tror, at Barcelona vinder komfortabelt, men med lidt udfordringer undervejs, 4-2.

Hurtige fakta:

Stadion: Camp Nou
Tidspunkt: 21:00
TV: Strive Sports

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *