Sæsonoptakt | Barca vil vinde ligaen igen

Holdet

Præcis som de sidste par år bringer FCBCDK dig her en optakt forud for den kommende sæson, hvor vi gennemgår nogle af de vigtigste ting op til sæsonstart.

Det var uden tvivl en dårlig fornemmelse man stod med som Barca-fan, da sæsonen 18/19 var slut. Man havde gjort det umulige, at ryge ud til Liverpool efter en perfekt kamp i det første opgør, man tabte Copa del Rey-finalen og præstationerne i ligaen havde ikke just været gode, selvom man endte med at vinde den rimelig sikkert. Mest af alt vandt man nok ligaen sikkert, fordi Real- og Atlético Madrid ikke rigtig fik resultaterne på deres side, når de spillede dårligt, hvorimod Barca fik spillet sig til en sejr, selvom de ikke just leverede hvad man kunne forvente af et hold med spillere af den kaliber.

Der var derfor masser af grund til at glæde sig til den kommende sæson, der starter fredag aften, for det kunne næsten kun blive bedre. Specielt med ankomsten af Frenkie de Jong og garanteret også et par ekstra spillere, der blev rygtet til Catalonien. Selvom man måske nærmere frygtede endnu en middelmådig sæson.

Barcas sidste kamp var dog ikke sæsonens sidste kamp for alle spillere. Arturo Vidal, Lionel Messi, Luis Suárez, Arthur Melo og Philippe Coutinho tog nemlig alle med deres respektive landshold til Copa América. Her endte Brasilien med en storspillende Coutinho samt Arthur at vinde hele turneringen. Resten af spillerne holdt ferie, og de kom tilbage på træningsbanerne i Barcelona godt en måned før sæsonen skulle starte. De ovennævnte spillere havde et par ugers ekstra ferie, og har derfor først trænet med her til sidst.

LÆS OGSÅ: Lionel Messi skadet – nu skal andre træde i karakter

– Det er selvsagt ikke optimalt (at disse spillere først kom tilbage sent, red.), men omvendt er det jo efterhånden sådan hvert år, at der er spillere til slutrunder, om så det er EM, VM eller Copa América. Og selvom der er kommet nye spillere til, som skal spilles ind, så er der kontinuitet på trænerfronten, ligesom spillestilen næppe står foran de store forandringer. Så det lever de nok med, fortæller journalist og kommentator på Strive Sport, Morten Glinvad til FC Barcelona Centralen DK.

Transfervinduet har været en smule kaotisk, når man har set med som Barca-fan. Først palaveren om Griezmann (igen!), så andre mindre rygter og ikke mindst Neymar-sagaen, der stadig kører for fuld skrue i disse dage. Vi fik dog hentet Griezmann denne gang, samtidig med man nærmest byttede Jasper Cillessen for Norberto Murara Neto, Junior Firpo blev senere hentet mens de Jong officielt blev præsenteret som Barca-spiller også. Noget Morten Glinvad mener Barca kan være tilfredse med.

– De er vel godt tilfredse i forhold til de spillere, der er kommet ind. Indtrykket er så, at de gerne havde solgt Coutinho, men det er ikke lykkedes endnu. I forhold til Neymar så er det en situation, der ikke har ret meget at gøre med sportslig strategi. Når nu man har hentet Griezmann, så er det svært at se logikken i også at lægge en formue for Neymar. Det handler mere om prestige og om, at alternativet måske er, at han ender i Real Madrid.

Det er dog ikke kun i spillertruppen, men også på ledelsesgangene, at der er blevet skiftet ud. Pep Segura har blandt andet fået sparket, og det ser i øjeblikket ud til at Braida er ved at være fortid i klubben.

LÆS OGSÅ: Spillerprofil: Frenkie de Jong

– Udskiftningerne i ledelsen understreger, at Barcelona er en urolig klub, og at den sportslige kurs har været usikker over de seneste år. Der er mange modstridende interesser, og der er ikke blevet vist en klar retning i forhold til transfers, spillestil eller talentudvikling. Man køber sig frem fra vindue til vindue og håber på, at spillernes høje kvalitet sammen med Messis tilstedeværelse bliver ved med at give resultater, forklarer Glinvad til FCBCDK.

I pre-season har Barca tabt 2-1 til Chelsean, vundet 2-1 over Arsenal, 2-0 over Vissel Kobe samt samlet 6-1 over Napoli. Nogle fine resultater mod nogle fine modstandere, hvor mange spillere har fået minutter i benene, og hvor opstillingen sjældent var den samme over begge halvlege. Det er dog ikke noget, fodboldkommentatoren lægger særlig meget vægt på.

– Pre-season handler efterhånden om alt andet end at forberede holdet bedst muligt til sæsonstarten, så jeg lægger ikke så meget vægt på de kampe. De Jong har vist et godt niveau – og at han både kan anvendes som afløser for Busquets eller ved siden af ham. Jeg er spændt på at se, om vi i løbet af sæsonen oftere kommer til at se en 4-2-3-1 med Busquets og De Jong på den bageste midtbane, Messi som hængende angriber bag Suárez og så Griezmann og Dembélé (eller Neymar) på kanterne. Leger vi med tanken, at Neymar virkelig kommer til klubben, må det være opskriften, hvis man vil spille med alle 4, fortæller han og uddyber, at han tror Barca tager førstepladsen i ligaen:

– Barcelona må være mesterskabsfavorit. De var langt foran i sidste sæson. De bør være styrket med De Jong og Griezmann. Og Real Madrid og Atlético skal bygge op på ny. Så selvom styrkeforholdet hurtigt kan tippe i Spanien, så er det svært at argumentere for, at Barcelona ikke skulle blive mester.

LÆS OGSÅ: Bytte bytte købmand: Den klogeste handel i Barças historie?

Men hvem skal overhovedet konkurrere mod Barca om førstepladsen? Med Real Madrids tvivlsomme forrige sæson samt tvivlsomme pre-season, selvom de har hentet en del prominente spillere, er det svært at skabe sig et helstøbt billede af, hvad de kan levere. Atlético Madrid har mistet en masse store profiler, og derfor er de også svækket. Men er der også andre hold, der kan byde sig til i toppen?

– Der er store spørgsmål i Real Madrid, hvor der slet ikke har været antydninger af, at man er ved at have et storhold på plads. En dårlig sæsonstart kan meget hurtigt skabe krisestemning efter det, de var igennem i sidste sæson. Atlético lader til at være kommet noget længere, og det tyder på, at Simeone vil ændre spillestilen mod det mere skabende og spilstyrende efter sommerens udskiftninger. Det store spørgsmål er, om João Félix virkelig kan slå til med det samme, siger Morten Glinvad og fortsætter:

– Fjerdepladsen ligner en kamp mellem Valencia og Sevilla. Hvor Valencia har kontinuiteten har Sevilla det modsatte. Jeg har svært ved at se, hvem der ellers skulle byde sig til. Athletic, Real Sociedad, Betis og Villarreal er de logiske kandidater til de andre europæiske placeringer.

Der er derfor masser af grunde til, at man skal følge Barca og La Liga tæt i den nye sæson, da absolut intet er sat på forhånd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *