Lionel Messi skadet – nu skal andre træde i karakter

Lionel Messi er i dag blevet meldt lægskadet, og Barca-kaptajnen rejser derfor ikke med resten af holdet på preseason-tur til USA. Skaden til Messi åbner døren for andre spillere, der nu får chancen for at levere varen. 

Det er heldigvis ikke ret tit, at vores anfører Lionel Messi ikke er i stand til at spille på baggrund af en skade. Vi kan dog desværre ikke løbe fra, at det er tilfældet netop i dag. Messi vendte mandag formiddag tilbage på træningsbanen efter ferie, men argentineren kunne ikke gennemføre hele sessionen.

En skade i højre læg har betydet, at lægestaben har vurderet, at det bedste for Messi vil være at blive hjemme fra preseason-turen til USA, hvor Barca møder Napoli to gange. Lægestaben har i skrivende stund ikke meldt ud, hvor lang en pause, Messi står foran, men skaden betyder i hvert fald, at Ernesto Valverde nu står foran to meget vigtige kampe mod Napoli over there, hvor han kan få svar på en række spørgsmål.

Læs også: Spillerprofil: Frenkie de Jong

En masse spørgsmål hober sig nemlig op, når Messi ikke er med, for hvem skal tage over og hvem stepper op, når King Leo ikke er der?

Ser vi lidt tilbage i tiden, har Messi heldigvis formået at holde sig relativit fit de sidste par sæsoner, men i starten af sidste sæson var han ukampdygtig i 19 dage. Her missede han fem kampe, og en af dem var vel og mærke El Clásico. Her så vi til gengæld holdet rykke sammen i bussen, da rivalerne fra Madrid blev kørt midtover på Camp Nou med hele 5-1. En imponerende bedrift af Barca-mandskabet, der runden efter også vandt 3-2 uden Messi mod Rayo Vallecano.

Barca formåede også at spille sig videre i Copa del Rey i den tid, hvor Messi var skadet, mens man i Champions League-sammenhæng besejrede Inter med 2-0 – og spillede 1-1 ugen efter. Barca-mandskabet tabte ikke en eneste kamp i de 19 dage, hvor Messi ikke var med, og vi kan i den grad håbe, at det samme er tilfældet de næste par uger. Specielt opvisningen mod Real Madrid i El Clásico var imponerende, hvor Luis Suárez lavede hattrick, mens også Philippe Coutinho og Arturo Vidal også fik nettet til at blafre.

Vi ved af gode grunde ikke, hvor slem skadens omfang er, men lægerne tager ingen risiko – og slet ikke med Messi – men er det en alvorlig en af slagsen, kan det give udfrodrignger. I den forgangne sæson så vi, som aldrig før, hvordan Messi enemand afgjorde kampene, når spillet ikke fungerede. Det er han en af de få i hele verden, der kan, men pausen i skrivende stund må også betyde, at spillere som Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho og ikke mindst nyindkøbet Antonie Griezmann for alvor skal træde i karakter.

LÆS OGSÅ: Bag om: Sådan blev Messi Barca-spiller

Særligt Griezmann, der er hentet dyrt ind til denne sæson, får i USA muligheden for at vise sig frem. Godt nok er der kun tale om to kampe i USA, men det at efterlade et godt indtryk betyder så utrolig meget. Vi kan også sagtens tillade os at have høje forventninger til Antonie Griezmann, der flere gange har bevist, at han kan afgøre kampe. Det har vi set ham gøre massevis af gange for Atletico – og ikke mindst også for Frankrig.

En spiller som Ousmane Dembélé får også mulighed for at vise sit værd i Messis fravær, så heldigvis er intet så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Men vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at andre spillere byder ind. Det var til tider alarmerende, hvor meget pres, der var på Messis skuldre i sidste sæson, og det må ikke ske igen. Dembélé ser ud til at finde sig bedre og bedre til rette i Spanien og i truppen, og vi så ham også vende tilbage til træning før feriens afslutning, hvilket i den grad var et signal til omverdenen om, at han er klar til den kommende sæson.

Der har været skrevet side op og side ned om Philippe Coutinho henover sommeren, og forskellige medier har sat brasilianeren i forbindelse med utallige topklubber rundt omkring i Europa. Faktum er dog indtil videre, at Coutinho fortsat er i Barca, men der er også ved at være tid for Barcas 7´er. Coutinho, der blev klubbens dyreste signing nogensinde, har ikke rigtig slået til, og selvom vi måske sætter det hele lidt på en spids, kan de kommende to uger sagtens afgøre Coutinhos fremtid i Barca.

De kampafgørende aktioner, som han viste i Liverpool, har mere været en sjældenhed end det normale i Barca, og selvtilliden virker stille og roligt til at have været taget ud af Coutinho. I Messis fravær, kan Coutinho dog endelig få chancen fra start for at bevise sit værd, og Valverde har flere muligheder for at blande kortene i front.

Her kommer fire muligheder, som Valverde kan overveje, mens han sidder i flyet til USA – og forbereder sig til kampene mod Napoli:

Démbélé, Suárez, Griezmann

Coutinho, Suárez, Griezmann

Coutinho, Suárez, Dembélé

Coutinho, Griezmann, Dembélé

Man kan i hvert fald konkludere, at der er masser af muligheder i front, og uanset, hvordan Valverde vælger at blande kortene, er der masser af saft og kraft i en fronttrio, som skal gribe chancen i Messis fravær. For hvem ved, måske er det ikke sidste gang, at Messi må sidde over med en skade, manden bliver jo ikke yngre…

Vi krydser dog her til sidst alt, hvad der overhovedet kan krysdses for, at Messis lægskade ikke er så slem, og vi håber på en hurtig retur til grønsværen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *