Spillerprofil: Frenkie de Jong

Frenkie-de-Jong

Barca hentede ham for flere måneder siden, men først nu er Frenkie de Jong officielt præsenteret som Barca-spiller. Her er en spillerprofil af den unge hollænder.

Den 5. juli satte det 22-årige hollandske talent ved navn Frenkie De Jong sine fødder på Camp Nous grønne græs for første gang, nu iført en FC Barcelona trøje med sit eget navn og sit eget nummer. Men hvem er vores nye spiller? Hvad er det, der er så specielt ved de Jong, at verdens medier omtaler ham som et af Europas mest lovende midtbanetalenter?

Alder: 22 (12-05-1997)
Højde: 181 cm
Nationalitet: Hollandsk

Position: Midtbane

Den 1. juli tilsluttede de Jong sig officielt FC Barcelona. Prisen på ham var 75 millioner euro, plus yderligere 11 millioner i variabler. Kontrakten gælder de næste fem sæsoner, hvilket vil sige indtil sæson 2023/24 slutter.

Stortalentet, der blev solgt for én euro

Frenkie de Jongs karriere startede i Willem II i Tilburg, der spiller i den bedste række i Holland, hvor han i 2014 blev en del af klubbens seniortrup. Han fik sin debut i Æresdivisionen i maj 2015. Han nåede at få to officielle kampe i Æresdivisionen for Willem II på CV’et, hvorefter han så blev solgt til Ajax til en pris på én euro, inklusiv en aftale om at man ville modtage 10% af værdien af et fremtidigt salg.

De Jong startede ikke på førsteholdet i Ajax, men derimod andetholdet – også kendt som Jong Ajax. Her nåede han at få 46 kampe, og han nåede endda også at være til leje i et år i sin gamle klub Willem II.

LÆS OGSÅ: Bytte bytte købmand: Den klogeste handel i Barças historie?

I februar 2017 debuterede han så endelig for Ajax’ førstehold i en kamp mod Sparta Rotterdam – også kendt som Hollands ældste professionelle fodboldklub. Han blev her hurtigt en fast del af holdet og nåede at spille 57 kampe og score fem mål. Han blev skiftet ind otte minutter før tid i UEFA Europa League finalen i 2017, hvor Ajax tabte med 2-0 til Manchester United. De Jong har derudover været med til at vinde Æresdivisionen i 2019 med Ajax, og KVNB Cup i 2019. Derudover var han med til at få Ajax i Champions League semifinalen 2019, hvor de desværre måtte se sig slået ud af Tottenham. Et drama vi vist alle stadig husker.

Ud over de Jongs klubresultater har han også været indover de forskellige ungdomslandshold, og han har ligeledes allerede spillet syv kampe for A-landsholdet.

Frenkie de Jong bliver beskrevet som en spiller med en fremragende forståelse for spillet og en evne til at lægge den helt rigtige aflevering. Han er højrebenet og stærk i én til én kampe. Han spiller både defensiv- og offensiv midtbane. Med den gode forståelse for spillet og den naturlige evne til altid at lave den rigtige aflevering, mener man at det hollandske talent er det perfekte valg som en central midtbane for FC Barcelona.

Derudover har han selv udtalt følgende om sit spil: ”Jeg kan godt lide at spille offensiv fodbold, at spillet er flot at se og at folk har det sjovt, når de kommer på stadion”.

”Det har altid været en drøm”

Man har ikke været i tvivl om, at de Jong nok selv gemmer på en FC Barcelona-fan i sit hjerte. Han har flere gange udtalt, at det altid har været en stor drøm at spille for FC Barcelona.

LÆS OGSÅ: Bag om: Sådan blev Messi Barca-spiller

”Det har altid været klubben, jeg en dag ville spille for, og nu sker det. FC Barcelona har altid prøvet at spille attraktiv fodbold og prøvet at vinde en masse titler, mens de har spillet med de bedste spillere i verden. Det har altid været min drøm at spille her.”

Vi har altså købt en spiller, hvis hjerte banker for farverne blå og rød. En spiller, der vil gøre alt for klubben, og som også allerede har sat sig nogle mål. De Jong har nemlig været ude og udtale, at hans (og resten af holdets) mål i år er at vinde Champions League.

Endnu engang tak til Holland

Frenkie de Jong er den 20. hollænder FC Barcelona køber, og tænker vi ikke alle det samme, når der kommer en ny hollænder til klubben? Er det en ny Johan Cruyff? Kan han opnå samme resultater og samme status blandt fans og i klubben?

Johan Cruyff nåede at spille 240 kampe for Ajax, og 143 for FC Barcelona, hvorefter han så kom tilbage som træner i 1988—1996. De Jong har også anerkendt Cruyff i nogle af de interviews han har deltaget i, i forbindelse med hans skifte til Barcelona.

”Jeg var stolt over at være en del af Ajax. Jeg har haft en fantastisk tid der, og det taktiske arbejde er på topniveau. Filosofien er meget ens med Barcelonas, og det skyldes tydeligvis Cruyff.”

LÆS OGSÅ: Arthur – idoliserer Iniesta, sammenlignes med Xavi

En ny Johan Cruyff får vi aldrig – der vil altid kun være én – men om vi har fået en ny legende, ved navn de Jong, det vil kun fremtiden vise.

Vi her på Centralen ønsker i hvert fald de Jong al held og lykke, og vi glæder os til at se hvad fremtiden bringer af finurlige fodboldoplevelser.

Mes que un Club!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *