Arthur – idoliserer Iniesta, sammenlignes med Xavi

Arthur-Melo

Arthur Melo er 22 år gammel, og allerede nu sammenlignes han med en af historiens bedste midtbanespillere, Xavi Hernandez. Han idoliserer dog mere Xavis tidligere midtbane-kammerat, Andres Iniesta.

Han er et familiemenneske. I sit første interview i FC Barcelona, sidder han i en bil og fortæller, hvor meget han kan lidt at bruge tid med sin familie, hvor han spiller videospil og ser film, når han ikke spiller fodbold. Lidt ligesom resten af verdens befolkning. Men på et punkt, er han helt sin egen – og det er, når han befinder sig på en fodboldbane.

“Jeg startede med at følge Iniesta tæt på grund af hans intelligens midt i kampe. Det virkede så let for ham. Han spillede, som om det var en let kamp. Det var det smukke ved hans spil, og derfor så jeg meget op til ham.”

Sådan fortæller Arthur om sin fascination af Iniesta, der fik ham til at tage fodbolden under armen, ud foran en mur, hvor han så stod og øvede sig i at håndtere bolden på samme måde. Han ville være midtbanespiller. Være som Iniesta. Han ønskede at spille med ham og opleve ham på banen.

LÆS OGSÅ: Spillerprofil: Jean-Clair Todibo

Desværre for Arthur, nåede han kun at se ham spille. Brasilianeren nåede nemlig først at skifte til FC Barcelona samme sommer som Iniesta skiftede til kinesisk fodbold. Til gengæld overtog han nummer 8. Men spørger man klubbens fans, er det ikke Iniesta, som Arthur minder mest om. Det er derimod Iniestas tidligere holdkammerat og Barcas tidligere nummer 6, Xavi Hernández.

Iniesta og/eller Xavi?

Bevæger man sig blot in smule ind i Barcas fangruppering på eksempelvis mediet Twitter, er det tit Xavi, som Arthur sammenlignes med, når han begår sig på fodboldbanen. De små hurtige træk, det store overblik og ikke mindst driblingerne og de flotte afleveringer, der tit og ofte tilfalder en medspiller på det helt rigtig tidspunkt. Ud fra disse beskrivelser er det dog nemt at sammenligne Arthur en smule med både Iniesta og Xavi. De to tidliger midtbanegeneraler og Barca-legender var nemlig et noget nær uadskilleligt makkerpar, der havde mange af de samme features og fædigheder på banen.

Men hvad får så folk til at synes, at Arthur minder mere om Xavi end Iniesta, nu hvor Iniesta har inspireret ham mest lige siden barndommen, plus brasilianeren ovenikøbet har fået Iniestas trøjenummer?

Xavi var en af verdens absolut bedst fodboldspillere, da han var aktiv i Europa for FC Barcelona og det spanske landshold. Der var ingen som ham. Ingen som kunne præcis det, han kunne. Han havde et eller andet specielt bånd med Messi og Busquets, hvor han fik bolden kørt ordentligt rundt, når bolden skulle spilles fremad. Han kunne holde på bolden, aflevere bolden, ændre tempoet – samtidig med han holdt modstanderne fra at erobre bolden. Hans spil på bolden var noget for sig. Noget som Arthur nu viser små glimt af i (heldigvis) flere og flere kampe. Messi blev rost til ukendelighed efter Barcas 4-2 sejr i Champions League-gruppespillet mod Tottenham, men også Arthur billerede i den kamp. Det var hans første kamp i startopstillingen i den store europæiske turnering, og hvilken startdebut.

LÆS OGSÅ: Spillerprofil: Kevin-Prince Boateng

De små glimt af absolut verdensklasse fodbold, som Arthur har vist os indtil videre med overblikket, linket mellem den defensive midtbane Busquets og Messi oppe foran, hans evne til at holde på bolden, tage de rigtige træk for derefter at sende bolden hurtigt og effektivt videre. De glimt er med til at vise, at Arthur er på rette vej. Han har Barca DNA’et. Et DNA som få spillere besidder og kan lære at besidde. Ikke engang spillere, der lige siden de var 10 år har spillet i Barca-trøjen kan lære at spille på den helt rigtige “Barca-måde”. Men det viser Arthur, at han har potentialet til. Han er ikke nogen Xavi endnu. Men det kommer. Og spørger man ham selv, vil han formentlig fortælle, at han gerne bare vil være Arthur. Sammenligningerne vil dog nok forblive intakte.

Ros fra manden selv

Selvom Xavi ikke længere er hverdag i Barca, er Barca stadig hverdag hos Xavi. Han følger klubben tæt og udtaler sig tit om relevante emner omkring klubbens fremgang, modgang og ting som taktik, træner og transfers. Spillerne kan Xavi også godt lide at snakke om. Også Arthur.

“Jeg ser mig selv, når jeg ser Arthur i TV”, udtalte han tidligere til Catalunya Radio.

LÆS OGSÅ: BLOG: Træk ham ud af mørket, Valverde

“Han tænker rigtig hurtigt. Han er et naturtalent, men vigtigst af alt, har han masser af plads til at blive bedre til træning. Arthur er allerede en meget moden spiller, og jeg kan se, at han stadig har masser af urørt potentiale. Målet for en spiller som ham er altid at undgå at tabe bolden, og han ser ud til let at komme ud af svære situationer.”

Det er altså kun ros, Xavi har tilovers for brasilianeren.

“Intet er nemt i Barca. At spille der er som at gå igennem den sværeste prøve i din karriere. I en klub som Barca skal du gøre mindst 200 andre ting, end hvad du ville gøre i enhver anden klub”, afslutter han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *