Paulinho: Et skidt køb, MEN en fast starter

Paulinho

Hvis man spurgte mig for et år siden, om jeg kunne forestille mig Paulinho i startopstillingen for FC Barcelona, ville jeg have betragtet det som en stor joke. Nu bør joken realiseres.

For mig vil Paulinho altid være et skidt indkøb, og resultatet af et dårligt transfervindue. 300 mio kr. for en 29-årig (!!!) brasilianer fra den kinesiske liga, som bedst er kendt for at være et af de største flop i Premier Leagues historie, i forbindelse med hans noget så mislykkede ophold i Tottenham.

Men det er nu ikke hans fortid, alder, eller hvilken klub, han kom fra, som er afgørende for, at jeg synes, han er et skidt indkøb. Det handler i bund og grund om, han ikke passer ind i den taktiske røde tråd, og han var ikke den type spiller, som vi havde brug for denne sommer. Vi mangler stadig en afløser for Xavi, som aldrig er fundet. Fordi ”Xavi-typen” er han bestemt ikke. Han er ikke den kontrollerende spiller, som vi har brug for – Men det er Rakitic for den sags skyld bestemt heller ikke.

SE OGSÅ: Optimismen blomstrer i FC Barcelona

Til trods for, jeg ikke synes han passer ind i den røde tråd, som bude finde sted i Barcelona, så kan man ikke tage hans kvaliteter fra ham. Det tror jeg alle, der følger det brasilianske landshold, kan skrive under på. Han er utrolig alsidig og kan arbejde begge veje på banen. Han bringer fysik til midtbanen og hans løb frem ad banen og i feltet er fantastiske, hvilket også gør ham til en farlig målscorer. Og det giver en ny dimension til Barcelonas midtbane.

Når man kigger på truppen, som den ser ud nu og her, bliver man nødt til at arbejde med det materiale, der er, og i den forbindelse ser jeg ham som en fast starter på midtbanen, så længe man ikke har tænkt sig at bruge Sergi Robeto, som uden diskussion burde spille med Iniesta og Busquets. Taget i betragtning af at Valverde ikke er overbevist i forhold Sergi Roberto, som bliver ”spildt” på højre backen, så synes jeg synes, uden at tøve, at Paulinho bør spille i stedet for Rakitic, som til tider ligner en serie 5-spiller med tømmermænd. Paulinhos kvaliteter er langt mere værd, end hvad kroaten kan bidrage med.  Hans tid er ovre, når den stærkeste start 11’er skal sættes.

Jeg ser 3 gode grunde til, hvorfor Paulinho bør starte inde:

  • Hans alsidighed: Han kan arbejde begge veje på banen, og han fungerer allerede nu fint i det opbyggende spil med god forståelse for sine medspillere.

 

  • Hans evner foran mål: Han er utrolig giftig, når han bevæger i og omkring feltet, og han giver en helt ny dimension til spillet, både på dødbolde og i kombinationsspillet med sine medspillere omkring feltet.

 

  • Hans gode relation til Messi: Han finder utrolig godt sammen med Messi, og det er tydeligt at argentineren tror på sin brasilianske holdkammerat, som han ofte søger. Samspillet mellem de to bliver kun bedre med tiden, og det kan udvikle sig til noget rigtig godt.

Rent defensivt har han dog noget at lære i forhold til sin placeringsevne. Der bliver for mange gange spillet rundt om ham, og det bliver for nemt for modstanderen at spille sig igennem Barcelonas midtbane.

SE OGSÅ: Forlader Messi FC Barcelona?

Men min konklusion må være, at nu og her, med den trup, som vi har at arbejde med, og Sergi Roberto ude af billedet på midtbanen, så er Paulinho en fast starter. Glem hans fortid, glem hans transfersum, glem hans alder. Nu og her, er han den bedste midlertidige løsning på midtbanen, hvor vi skal sige farvel til Rakitic.

Paulinho vil altid være et skidt køb, set i det store perspektiv, men han vil overraske de fleste og lukke munden på sine værste kritikere, hvis Valverde giver ham lov, og kan se de taktiske muligheder, som brasilianeren bringer med sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.