Blog: Bartomeu skyder skylden tilbage på Xavi efter La Masia-kritik?

Der snakkes ofte om La Masia, når der snakkes om talenter i FC Barcelona, men debattens tone har længe være nedladende. Klubpræsident Josep Maria Bartomeu har været ude og svare tilbage med en lidt uheldig vending.

Det er længe siden, at man har set positivt på talentudviklingen i FC Barcelona. La Masia har længe været kendt som et af de bedste talentakademier i hele verden. Men dengang man snakkede i så positive vendinger omkring akademiet, er desværre ved at være en god række år tilbage. Medier, fans og senest tidligere spillere har været ude og forklare deres syn på La Masias daglige gang, og ordene er ikke pæne.

Læs mere: Blog: Verdens bedste talentakademi står for fald

Som før skrevet er der en tidligere spiller, som har været i medierne og snakke om La Masia. Her er tale om et af La Masias egne succesfulde historier, Xavi Hernandez. Xavi var ude og påstå, at klubben har sovet i timen, hvad angår La Masias eksistens. Den rutinerede og passionerede fodboldspiller har sagt, at man som klub skal kunne læne sig op ad de unge spillere, hvis en førsteholdsspiller bliver skadet.

”Det er lige meget, hvor mange pokaler man vinder på ungdomsholdene. Det er ikke målet. Målet skal være at lære spillerne en taktik og en måde at spille på, så de er klar til at kunne spille sig ind på førsteholde, når de bliver gamle nok. Lige nu er der ikke mange Barca B-spillere, der er klar til at overtage en plads på førsteholdet. Målet burde være at have otte eller ti spillere på B-holdet, som kan komme op og være med på førsteholdet”, siger Xavi ifølge ESPN.

Den spanske midtbanegeneral kom også ind på, at det er lige meget om B-holdet spiller i den andenbedste- eller fjerdebedste række, så længe spillerne lærer den rette spillestil. Her refererer han også til dengang Pep Guardiola overtog Barca B i den fjerdebedste række og hev spillere som Busquets, Pedro, Jeffren og Bojan op på førsteholdet, hvilket viste sig at være en ganske god idé.

Til disse udtalelser blev Barcas præsident, Josep Bartomeu, adspurgt om hans mening. Her kom han med en ganske fin forklaring, hvis man ser på indholdet. Ser man på den måde han udtalte sig, var han derimod knap så heldig. Han fik nemlig kaldt La Masias succeshistorier som Xavi, Iniesta og Messi problemet på, at der ikke er kommet flere unge spillere op på førsteholdet gennem tiden.

Læs mere: La Masia & fremtidens stjerner

”Når du har spillere som Xavi, Iniesta, Messi, Piqué og Busquets foran dig i hierarkiet, så er det svært for dig. Xavi var på førsteholdet 15 år. Det betyder at gennem de 15 år har 15 spillere ikke haft muligheden for at få en plads på holdet. Xavi sagde, at vi skulle tage det stille og roligt, men problemet er Xavi. Xavi, Iniesta, Piqué, det er dem, der har skabt problemet”, fortæller præsidenten i et langt interview med The New York Times, der blev lavet i forbindelse med Barcas tour i USA.

Han har altså en pointe med, at der ikke kan komme nye spillere ind og overtage for en genial spiller som Messi, Xavi eller Iniesta, men den mere eller mindre upopulære og udskældte præsident bruger nogle uheldige vendinger. Han kan i hvert fald hurtigt blive misforstået, når man ikke kan se interviewet på video, om han for eksempel smiler eller ser sur ud.

Men hvem har så ret? Xavi har en pointe og mener helt sikkert, at klubben bruger for mange penge på spillerkøb, når der faktisk kunne blive sat mere fokus på de unge spillere i klubbens yngre årgange. Bartomeu har selvfølgelig også en fin pointe, men forklaringen er måske lidt løs. For det er jo slet ikke svaret på alle de problemer, der er blevet belyst de seneste par år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.